Gepersonaliseerde brooddoos

Beste ouder(s)

Ieder startend kleutertje dit schooljaar heeft recht op een gepersonaliseerde brooddoos. U als ouders kreeg al een brief thuis met deze cadeaubon. Toch liggen er nog heel wat brooddoosjes met de naam van jullie kapoentje klaar die nog niet zijn afgehaald. Spring gerust eens binnen in HET HUIS VAN HET KIND in GERAARDSBERGEN.

Tussenkomst bosklassen!

Beste ouder(s)

Via uw mutualiteit is het mogelijk om een tussenkomst te bekomen voor uw kind die deelneemt aan de bosklassen.

Deze tussenkomst hangt af van de mutualiteit waarbij u bent aangesloten, dus de voorwaarden en tussenkomsten zijn verschillend! Wat moet je hiervoor doen?

Bekijk via onderstaande link de voorwaarden, download het invulformulier, geef het mee aan uw kind na de herfstvakantie, dit wordt ingevuld op het secretariaat en terug meegegeven. Dit ingevulde formulier geef je af in uw ziekenfonds die de tussenkomst regelt.

CM: https://www.cm.be/diensten-en-voordelen/vakantie-en-vrije-tijd/vrije-tijd/openluchtklassen

BOND MOYSON: https://www.bondmoyson.be/wvl/voordelen-advies/terugbetalingen-ledenvoordelen/terugbetalingen-voordelen/vrije-tijd/Bos-zee-sneeuwklas-sportkamp-speelpleinwerking/Pages/default.aspx

LM: http://www.lm.be/Oost-Vlaanderen/Rubrieken/Voordelen-en-diensten/Kinderen-en-jongeren/Schoolactiviteiten/Pages/Schoolactiviteiten.aspx

OZ: https://www.oz.be/vakantie

VNZ: https://www.vnz.be/voordelen-terugbetalingen/

Partena: http://www.partena-ziekenfonds.be/nl/ziekenfonds-en-voordelen/voordelen-en-terugbetalingen/kampen-en-meerdaagse-activiteiten

 

Met vriendelijke groeten

Directie en team Moerbeke

Dag van de jeugdbeweging!

Ook op onze school werd de dag van de jeugdbeweging gevierd!

Veilig en zichtbaar in het verkeer!

De leerlingen van de 4de, 5de en 6e klas kregen afgelopen donderdag bezoek van de politie. De agenten gaven meer uitleg over hoe de kinderen zich veilig en zichtbaar in het verkeer kunnen begeven. Aan de hand van een powerpoint, filmpjes en een quiz leerden ze heel wat bij. Als afsluiter kreeg iedereen een fiets-rapport mee waarop aangeduid stond of de fiets al dan niet in orde is om veilig de straat op te kunnen. 

Ken je stad.

Enkele sfeerbeelden van onze leerrijke wandeling op een zonnige maandagnamiddag. We bezochten de belangrijke gebouwen en monumenten van onze stad.

Hoekenwerk rekenen ‘herfst’ (1ste leerjaar)

Na enkele maanden in het eerste leerjaar leerden wij al heel wat bij! Dit kan je zien op de foto’s. In de verschillende hoekjes binnen het thema ‘herfst’ oefenden we de leerfstof rekenen extra in.

Pompom en zijn vriendjes leerden heel wat over groenten en fruit!!

De derde kleuterklas kocht lekker fruit en groenten in de winkel!!!

Daarna maakten ze samen met Pompom tomatensoep met balletjes en fruitsla!!!

Mmm…. Jules lust wel een appeltje en een peer!

Anna eet graag fruit!

Jules en zijn vriendjes naar het bos!