Hij komt, hij komt, …

Sinterklaas was terug in het land en kwam zoals ieder jaar onze flinke kleuters in de kleuterschool bezoeken.  Zij hadden heel wat liedjes en dansjes ingeoefend en toonden hun beste kunsten voor sint en piet.  Uiteraard keken zij het meeste uit naar wat voor leuks de sint had meegebracht dit jaar.

 

Zilveren Verkeer op School- medaille

Het SINT-CATHARINACOLLEGE uit MOERBEKE werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een ZILVEREN Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. In totaal reikte de VSV dit jaar 48 gouden, 159 zilveren, 478 bronzen en 3 kleuter Verkeer op School-medailles uit op basis van de activiteiten die de scholen inrichten.

Meer lezen:

persbericht Verkeer op School-medailles 2017

Ook dit schooljaar organiseert de ouderraad heel wat!

Taalinitiatie frans in 3ko

Met de hulp van Fanfreluche leren de kleuters van de derde kleuterklas op een speelse manier franse woordjes.  Zo worden er franse liedjes gezongen, vertellen we verhaaltjes in het frans, spelen we spelletjes, …  De kinderen vinden dit heel fijn en zijn steeds enthousiast wanneer Fanfreluche op bezoek komt.

 

De voorleesweek

Tijdens de voorleesweek konden onze kleuters terug genieten van het voorlezen en vertellen van verhaaltjes.  Heel wat mama’s, papa’s, oma’s , opa’s , … stonden klaar om onze kleuters te boeien met een prachtig verhaal.  Bedankt aan iedereen voor de mooie verhaaltjes.  Onze kleuters genoten ten volle.

Max en de toverstenen

Naar aanleiding van de voorleesweek, werkten juf Ursula en juf Delfien het boek Max en de toverstenen uit.  De kleuters van de tweede kleuterklas konden de hele week experimenteren en exploreren met stenen.  Zo was er een ontdektafel waar verschillende en speciale stenen stonden, ze konden stenen sorteren, rijgen, schilderen, bouwen, … De kleuters mochten ook hun eigen max en zijn toversteen boetseren uit klei.

De derde klas op bezoek in het zweefvliegcentrum.

Vandaag bracht de derde klas een bezoek aan het zweefvliegcentrum Phoenix in een Overboelare. Dit sluit aan bij het thema wereldoriëntatie rond ‘Vliegen’ dat momenteel in de klas wordt uitgewerkt

We mochten een kijkje nemen in een echt vliegtuig uit 1944 en voelden ons heel even een echte piloot. We bezochten de hal waar alle zweefvliegtuigen staan en kregen daar interessante informatie van een echte piloot.

Nadien trokken we naar de start- en landingsbaan waar we nu zelf eens mochten proberen op te stijgen als een echt vliegtuig.

Tenslotte namen we nog een interview af van piloot Michel en leerden op die manier terug heel wat bij.

Hoekenwerk 3 A : Vliegen.

Deze week werken we de hele week rond het thema ‘Vliegen’. Dit kon je gisteren ook heel goed merken in het hoekenwerk. In elke hoek was er wel iets leuks te beleven. Zo maakte we onze eigen raket en mochten we deze ook echt afschieten. We leerden over de sterren en de sterrenbeelden. We scanden QR-codes in met de tablet en kwamen op die manier heel wat te weten over dit interessante thema. Er was een hoek waar we allerlei proefjes mochten uitvoeren, zoals een proefje om het begrip ‘zwaartekracht’ aan den lijve te ondervinden.

Hoekenwerk eerste leerjaar

We hebben een heel leuk hoekenwerk gedaan in onze klas rond het thema Sinterklaas en zwarte piet. We mochten mooie tekeningen maken voor de Sint. We hebben zelf een bootje gemaakt uit kurk en papier. We mochten uit een schoorsteen woordjes nemen en deze zelf lezen.

Gezelschapsspelnamiddag

In het kader van ons jaarthema ‘Sport en spel’ speelden we vrijdagnamiddag een hele namiddag gezelschapsspelletjes. In elke klas werden er enkele gezelschapsspelen aangeboden en konden de kinderen in kleine groepjes en volgens een doorschuifsysteem kennismaken met deze leuke spelletjes. Eén namiddag was natuurlijk kort om alle aangeboden gezelschapsspelen te kunnen spelen dus doen we dit binnenkort misschien nog wel een keertje. Misschien komen sommige spelletjes binnenkort ook wel voor in de kinderen hun brief naar Sinterklaas…