Schoolfeest 24 juni TOMOERROWLAND

Estafettespelen

In het kader van ons jaarthema ‘Spelen op de speelplaats’ kwamen deze week de estafettespelen aan bod. Met de hele school samen deze leuke spelletjes spelen, zorgde voor een warme en fijne sfeer. Het paste ook heel goed binnen onze bewegingsweek.

Klimaatcharter Sint-Catharinacollege

‘Steamplicity’ warme maaltijden!

Beste ouder(s)

Vanaf maandag 4 juni worden er op onze school, alleen in de vestiging Moerbeke, warme maaltijden aangeboden onder een proefproject “steamplicity” in samenwerking met scolarest.

Dit wil zeggen dat de verschillende ingrediënten van de maaltijd ter plaatse worden klaargestoomd in speciale microgolfovens. Door de verhitting verandert het water uit de grondstoffen in stoom. Die stoom gaart de voedingsmiddelen zowel binnen als buiten. Daardoor behouden de maaltijden evenveel of meer vitamines dan klassiek bereide maaltijden.

Vanaf deze week staan de maandmenu’s op onze website. Elke maaltijd bestaat uit soep en een hoofdgerecht.  Soep is ook apart verkrijgbaar. Maaltijden worden per 2 weken besteld. Wijzigingen kunnen enkel gemeld worden via het secretariaat en minstens één week op voorhand.

Bij ziekte ook doorgeven aan het secretariaat. Wij hopen dat alles vlot zal verlopen en dat de kinderen smakelijk en gezond zullen kunnen eten op school.

Met vriendelijke groeten 

Directie Sint-Catharinacollege Moerbeke: M. Van Eesbeek 

 0476/27.93.28

scholengroepb@sintcatharinacollege.be

 

Nieuw logo.

Kermis

Deze week mochten onze kleuters in samenwerking met de dorpsraad naar de kermis.  Na het genieten op de verschillende attracties, trakteerden onze kleuters iedereen op een mooi dansje.

Bewegingsweek

Deze week ging onze derde bewegingsweek van start. Alle kinderen brachten hun leukste buitenspeelgoed mee naar school en elke klas mocht om de beurt hiermee spelen op de speelplaats. Met dit extra bewegingsmoment werd de bewegingsweek meteen goed ingezet.

Eerste communie

Een dikke proficiat aan onze communicantjes!!

Bansard Yano – Borremans Robin –  Buyens Anouk –Cornelis Ylano – Cosyn Mona –  De Brouwer Cleo – De Bruyne Ilona – De Caluwé Vic – De Clercq Louise – Defauw Robbe – De Nutte Oona – Deryck Matthew –  Desmecht Ilias – Goralczyk Marlena – Hilaerts Jolien – Miserez Linne – Nieuborg Charlie – 
Spruyt Törsten – Van Bruwaene Brent – Vandenberghe Oone – Vandesande Ella

Update van de werken op onze school

Intussen ziet onze school er weeral een beetje anders uit. Zo is een deel van de speelplaats helemaal heraangelegd. Het nieuwe sanitair blok krijgt stilaan vorm. Ook de ouderraad en de leerkrachten staken de handen uit de mouwen en gaven de ramen en deuren een nieuw kleurtje. We maakten ook een podium waarop de kinderen naar hartenlust kunnen dansen en zingen. De nieuwe zitbankjes met opbergruimte werden hartelijk onthaald door onze kinderen. De verdere evoluties zullen jullie binnenkort zeker zien…

De vierde klas op verkenning in de stad