Niveaulezen tweede graad

Maandagnamiddag werd vanaf deze week een momentje om naar uit te kijken voor onze leerlingen van de tweede graad.

Wekelijks lezen zij in groepjes van 2 à 3 leerlingen leuke leesboeken op hun leesniveau. We mogen hiervoor ook rekenen op de hulp van de dorpsraad. Ze begeleiden, net als de leerkrachten, enkele leesgroepjes. Alvast heel erg bedankt hiervoor!!

Met de 3e kleuterklas op onderzoek in het bos

Op stap in het bos met de 2e kleuterklas

Zaterdag 21 oktober SPAGHETTI- DAG

Anna is jarig

De klaspop, Anna, van de 2e kleuterklas is 4 jaar geworden.  De kleuters hebben de klas mooi versierd, creatieve cadeautjes meegebracht, taart gegeten en mooi gezongen.  Het was een heel leuk feest.  Nadien mochten de kinderen nog genieten van de zonnestraaltjes op de speelplaats.

Taart proeven in de tweede kleuterklas

In de tweede kleuterklas bereiden de kinderen zich volop voor op de verjaardag van de klaspop Anna.  Bij een verjaardagsfeest hoort natuurlijk lekkere taart.  Vandaag mochten de kleuters verschillende taarten waarnemen en proeven.  Ze smulden hun buikjes lekker rond.  Nadien mochten de kleuters zelf hun eigen taart schilderen.

poppenkast in de tweede kleuterklas

In het thema jarig zijn, speelde juf Ursula een leuk poppenkastverhaal in haar klas.  Ook de kleuters van de eerste kleuterklas en peuterklas kwamen mee genieten.

Het zesde leerjaar op bezoek in ’t Aloam

Op maandag 25 september bracht onze 6de klas een bezoek aan het museum ’t Aloam te Viane.

De gids gaf ons meer uitleg over het leven van toen en liet ons ervaren hoe het er in die tijd aan toeging.

We konden de leefruimtes van het huis van een molenaar inkijken en brachten ook een bezoekje aan de opslagplaats voor het graan.

Het was een boeiende maar vooral leerrijke namiddag!

Collegeloop

Op donderdag 21 september gaven onze leerlingen het beste van zichzelf op onze jaarlijkse collegeloop. Alle kinderen trokken te voet of met de bus naar de Gavers om daar deel te nemen aan een loopwedstrijd onder leeftijdsgenootjes. Met een stralend zonnetje en goede benen kon ons dagje niet stuk!

Spaghetti – dag 21 oktober 2017