Vrolijke kuikentjes en Paashaasjes!

Gerelateerde afbeelding

Vrij podium

De kinderen gaven opnieuw het beste van zichzelf tijdens het vrij podium! Het was meteen ook het startsein van een deugddoende vakantie!

1ste leerjaar op bezoek in de bib *jeugdboekenmaand*

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand bracht het eerste leerjaar een bezoekje aan de bibliotheek van Geraardsbergen. Dit jaar kadert de jeugdboekenmaand binnen het thema ‘vriendschap’. De kinderen gingen in de bib op zoek naar bekende boekenvriendjes en leerden op die manier de bib wat beter kennen.

Piep, het is bijna Pasen!

Gezonde tussendoortjes 4de leerjaar

Vorige week brachten enkele studenten voedings- en dieetleer een bezoek aan onze klas. Dit in het kader van een project dat ze uitwerken rond: preventie: gezonde tussendoortjes. De studenten maakten aan de kinderen duidelijk wat gezond was en wat niet. Ze maakten ook kennis met minder gekende gezonde voedingsmiddelen. Via een doorschuifsysteem konden de kinderen deelnemen aan verschillende spelletjes, workshops en proeverijen.

Jeugdboekenmaand 4de leerjaar

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand bracht de 4de klas een bezoek aan de bib.

We speelden daar een spel met boeken en tablets. Het was heel leuk. De kinderen hebben heel goed samen gewerkt.

Wereldwaterdag 6de leerjaar

Op Wereldwaterdag, tevens de eerste warme lentedag van het jaar, bracht de 6de klas een bezoekje aan een aangelegde poel. We leerden in de lessen Mundo al wat meer over wat een biotoop is. Lindes papa vertelde ons meer over welke dieren en planten zich reeds een plekje toegeëigend hadden in de poel en benadrukte het belang van een waterpartij in de tuin.

Ook deze week profiteerden we van het mooie weer en picknickten we in ons gezellige “groene hoekje”. 

Klusjesdag lagere school

Onder een stralend zonnetje pakten we zaterdag enkele klussen in onze school aan. Zo kregen de raamkaders van de refter een nieuw likje verf en werden er plantjes geplant in onze tuin. Bedankt aan alle ouders en grootouders die kwamen meehelpen!!!

Het cijferwinkeltje

In het Cijferwinkeltje van Oma Blom worden in rijmvorm cijfers verkocht. Opa Brom, die naast Oma woont, heeft een letterwinkel en komt graag op bezoek. In het Cijferwinkeltje zitten overal cijfers verstopt en dingen die met rekenen te maken hebben zoals een kassa, een telraam en een weegschaal. Op elke pagina zijn massa’s cijfers in vrolijke kleuren terug te vinden, evenals een prettig verhaaltje op rijm over oma’s winkel, haar producten en haar klanten.
In dit drukke, soms eerder rommelige, prentenboek spelen cijfers de hoofdrol. Hierdoor is het eerder geschikt voor oudere kleuters met als doel hen te laten kennismaken met de wereld van de getallen.