Prettig verlof!!!

Sam-week met leuke afsluiter!

Tijdens de Sam-week deden alle kinderen hun uiterste best om milieuvriendelijk en veilig naar school te komen.

Samen behaalden we het vooropgestelde doel: een stijging van minimum 20%. We deden het zelfs zo goed dat we een stijging hadden van 25%! Proficiat aan alle deelnemers!!!

De fietsvaardigheid werd ingeoefend, alsook werden voetgangers- en fietsexamens afgenomen. De verkeersweek werd afgesloten met een fietsbelconcert en het pimpen van onze fluohesjes.

Sportdag 3de graad

Op dinsdag 9 mei ging de derde graad van alle vestigingen op sportdag. We namen deel aan de ‘Sportsterrendagen’ te Gent op het domein van de Blaarmeersen. De kinderen konden zich volledig uitleven op de uitleefzone en sterren verdienen in de andere zones. Het was een sportieve en zonnige dag! De dag werd afgesloten met een massadans.

Sportquiz

Vrijdag 5 mei organiseerde de sportdienst van de stad Geraardsbergen de jaarlijkse sportquiz voor het 6de leerjaar.

Het was een spannende, sportieve voormiddag.

krantenartikel ‘stop armoede’

KLEUTERSCHOOL MOERBEKE ZETTE ZICH IN VOOR ‘STOP ARMOEDE’.

De leerkrachten en oudercomité boden onze kleuters een heerlijk paasontbijt aan. Sponsoring van de ouders bracht een mooi bedrag op. Op 27 april overhandigden onze kleuters de centjes aan de organisatie. Stop Armoede  zal het bedrag zorgvuldig besteden ten voordele van minderbedeelden in onze stad.

stop armoede 1 (Small) stop armoede 2 (Small)

Stop armoede

Tijdens de vastenactie wouden de kleuters ook dit jaar hun steentje bijdragen voor het goede doel.

Dit jaar kozen we de organisatie ‘stop armoede’ die zich inzetten voor de minderbedeelden in onze eigen stad.

Na een paasontbijt waar de kleuters lekkere omeletten konden smullen, haalden we 370 euro bij elkaar.  Dit bedrag hebben we op donderdag 27 april overhandigd aan de organisatie.

 

Voetgangersexamen 4A

Op woensdag 26 april was het een spannende dag voor de kinderen van het 4e leerjaar. Ze namen deel aan “Het Grote Voetgangersexamen”. Hierbij moesten ze verscheidene oefeningen correct uitvoeren, zoals het hoort in het verkeer. Oversteken op het zebrapad, tussen geparkeerde wagens en op een T-kruispunt, een hindernis op het voetpad correct voorbijstappen,… het lukte bijna allemaal foutloos. Nu is het nog uitkijken naar de dag waarop de verkeersdiploma’s uitgereikt worden. Bedankt aan de helpers om als echte verkeersdeskundigen de kinderen te evalueren!

Zwerfvuilactie met de school!

Ook op onze school willen wij ons steentje bijdragen voor een nette omgeving. Zo gingen wij op dinsdag 25 april en donderdag 27 april op zwerfvuiltocht. Gewapend met handschoenen, grijptangen en vuilniszakken maakten we onze schoolomgeving opnieuw wat netter. Van de Zikastraat tot het stationsplein en van de omgeving van de kleuterschool tot de Kerkhofstraat.. het kreeg allemaal opnieuw een propere aanblik. Laat ons duimen dat het ook zo blijft!

Ridders en prinsessen

Op donderdag 20/04 gingen de 2e en de 3e kleuterklas op uitstap naar het kasteel van Gaasbeek.

Ze kwamen allen verkleed naar school en lieten zich onderdompelen in de echte wereld van de ridders en de prinsessen. Samen met de nar, gingen ze op stap in het kasteel. Het was een aangename en leerrijke dag!

Eerste week workshops…een groot succes!!

Dankzij de inzet van onze leerkrachten en tal van vrijwilligers die een handje bijstaken, mogen we zeker van een groot en vooral ‘leuk’ succes spreken. De kinderen genoten van hun eerste workshop en ieder creëerde er iets moois.

Hieronder enkele sfeerfoto’s en resultaten van onze kids!

Op naar een leuke tweede week!!