Pyjamadag

Vrijdag 9 maart was het de 3de editie van de Nationale Pyjamadag van Bednet. Bedankt aan onze leerlingen om zo massaal in pyjama naar school te komen uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren. 

Vergeet zeker ook niet om voor vrijdag 30 maart te stemmen op onze foto via de website www.bednet.be/pyjamadag

Workshop ‘de eerlijke fabriek’.

De tweede graad nam deel aan de workshop ‘De eerlijke fabriek’. Via creatieve werkvormen ontdekten ze wat fair trade was en wanneer schone kleren pas echt schone kleren zijn.

Als een jonge ondernemer ontwierpen ze hun eigen textielfabriek en hielden hierbij rekening met mens en milieu.

 

Naar de winkel

In het teken van de gezondheidsweek bij de kleuters, gingen de kinderen van de derde kleuterklas naar de winkel.  Met een zelfgetekende boodschappenlijst gingen ze groenten en fruit kopen.

5de en 6de leerjaar naar ‘Het Beroependorp’ @ De Spiraal

In ‘Het Beroependorp’ ontdekten de kinderen van de derde graad een waaier aan beroepen waardoor ze een beter zicht kregen op hun eigen talenten. Vooral de technische en praktisch uitvoerende beroepen stonden er in de kijker. Door middel van actieve en speelse workshops, onder begeleiding van studenten van de hogeschool en leerlingen derde graad secundair onderwijs, maakten de kinderen kennis met die beroepen.

Wafelenbak in de vierde klas!

In het vierde leerjaar leren ze tijdens de lessen W.O. over België. Daarom hebben we deze week wafels gebakken want dit is typisch Belgisch. Hieronder het recept voor onze lekkere wafels.

Ingrediënten 

  • 300 gram bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 200 ml melk
  • 1 el honing
  • 40 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 vanillezakje

Bereiding

1) Weeg 100 gram boter af. Voeg het vanillezakje toe. Mix met een handmixer de boter en vanillesuiker romig. 

2) Voeg de honing en suiker toe en meng dit alles door elkaar. 

3) Doe er de 2 eieren bij en voeg er straalsgewijs de helft van de melk bij.

4) Meng er de bloem onder.

5)  Voeg er nu de rest van de melk bij. 

Onze school valt opnieuw in de prijzen met Woensdag Samdag !

Wekelijks op woensdag stimuleert onze school haar leerlingen om op een veilige en milieuvriendelijke manier naar school te komen. Hiervoor nam de school deel aan het project ‘woensdag Samdag’ ,een campagneonderdeel van Sam de Verkeersslang. Het spel startte op woensdag 20 september 2017 en loopt nog tot 9 mei 2018. Gedurende het schooljaar worden er een 6-tal klasmetingen afgenomen. Bij de vierde meting viel het Sint-Catharinacollege opnieuw in de prijzen. Na het derde leerjaar mogen ook de kinderen van het vijfde leerjaar binnenkort op kost van ‘Sam’ op klasuitstap naar de Efteling.

Naar de markt

Om de gezondheidsweek rond gezonde voeding bij de kleuters goed te starten, gingen de kleuters van de tweede kleuterklas naar de markt.  Ieder kind kreeg zijn eigen boodschappenlijstje met alle groenten op die we nodig hebben voor soep te maken.

Carnaval

Onze kleuters waren helemaal klaar voor carnaval!  Ze kwamen in hun leukste kostuum naar school om samen feest te vieren, te dansen, snoepjes te vangen, prins – of prinses carnaval te worden en in de stoet te lopen.

Lekkere frietjes maakten het feest helemaal af!!

Carnaval

Een gekke snoet, een leuk kostuum, dans en muziek, veel toeschouwers tijdens de stoet, waren de ingrediënten voor een geslaagd carnavalsfeest!

Tandarts op bezoek in 3 ko

In de derde kleuterklas kwam de tandarts op bezoek.  Zij kwam onze kleuters vertellen hoe een tandarts eruit ziet en wat deze allemaal doet.  Ze toonde onze kleuters waar ze tijdens het tanden poetsen goed moeten op letten.  Nadien was de beurt aan hen en mochten ze aan de slag met hun eigen tandenborstel.